Friday, March 13, 2015

Ulasan Kelas Asas Blog & Fanpage ~ Pn. Noralfilaili

Nama pelajar : Pn. Noralfilaili Md Nor

Sumber : http://nuralfilailimohmadnor.blogspot.com/2015/03/ulasan-pengalaman-menyertai-akademi.html

Assalamualaikum...

Sebelum nie saya masih tercari-cari apakah sumber pendapatan untuk menambah pendapatan selepas berhenti kerja. Buntu kerana tidak tahu apakah saya hendah buat dan kerja apakah boleh saya lakukan untuk menjana wang dan secara tidak langsung dapat membantu suami saya. 

Pernah juga terfikir-fikir nak buat bermacam perniagaan tetapi memandangkan anak yang masih kecil maka tidak dapatlah saya menghabiskan banyak masa di luar. Oleh itu pada pendapat saya perniagaan yang berasaskan online dapat membantu saya meluangkan masa di rumah bersama anak-anak. Cuma kemahuan rajin dan tidak sahaja penentu kejayaan saya. Saya membuat keputusan membuat perniagaan online apabila terbaca 'suri rumah boleh menambah pendapatan di rumah' di blog Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR).

Saya sanggup berkorban RM 200 daripada wang saya untuk belajar dan memasuki Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR). Dari situ baru saya belajar bagaimana hendak buat blog. Dari kosong tidak tahu apa-apa sehingga kini saya berjaya melakukan blog sendiri. Syukur alhamdulillah dengan berkat kesabaran saya dan cikgu online saya Kak Zaila dapat juga saya belajar bagaimana nak memasukkan sesuatu entry sehingga dapat memuat turun gambar dan dapat belajar bermacam-macam yang saya tidak tahu seperti membuat fanpage, label dan sebagainya.

Melalui medium blog saya dapat mempelbagaikan lagi produk dengan cara tersusun dan secara tidak langsung dapat menarik pelanggan baru untuk membaca blog saya dan dapat memperluaskan lagi perniagaan saya ini. Rasa macam tidak percaya saya mempunyai sebuah blog kini. Saya tidak perlu bersusah payah untuk ke luar kerana semua perniagaan yang dibuat berasaskan dalam talian sahaja.

Ramai juga ahli di ABDR yang masih bekerja dan masing-masing mempunyai cita-cita yang tinggi untuk memajukan diri. Oleh itu, saya nasihatkan kepada suri rumah yang masih tercari-cari untuk  menambah sumber pendapatan yang hanya bekerja dari rumah bolehlah menyertai kami dalam program Akademi Bekerja Dari Rumah ( ABDR), kerana banyak manfaat dan dapat membantu kalian sebagai seorang suri rumah. Walaupun anda masih tercari-cari perniagaan dan tiada idea untuk memulakan perniagaan tetapi bolehlah dimulakan dengan perniagaan dropship terlebih dahulu. 

Insyallah, kita semua BOLEH berjaya walaupun sebagai seorang suri rumah. DOA dan USAHA sebagai pemangkin untuk berjaya.

No comments:

Post a Comment